AUTOCAD OSNOVE PDF

admin

Osnove AutoCAD-a [Sasa Ilic] on *FREE* shipping on qualifying offers. Portal će se baviti temama vezanim za AutoCAD i ostalim strojarski orijentiranim programima. Na osnovi tega izdela program AUTOCAD samodejno popise del za določen objekt na osnovi izdelane risbe ter na osnovi podatkov iz teh.

Author: Torisar Torn
Country: Botswana
Language: English (Spanish)
Genre: Environment
Published (Last): 22 August 2004
Pages: 192
PDF File Size: 5.77 Mb
ePub File Size: 10.45 Mb
ISBN: 202-6-98457-402-4
Downloads: 52783
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Nijind

Predavanje o “AUTOCAD” standardih in novem “BIM” projektiranju. – ŠC Celje, VSŠ

Ja se sluzim ovim primerom radi lakseg rada u programu. Nikada nisam licno koristio 2d programe, i mislim da je gore pomenut tutorijal sjajan za pocetnike kao sto sam ja. Kao dodatak mom poznavanju osnoce sketchup-a koristio sam V-ray for Sketchup Manual koji sam skinuo sa interneta i zahvaljujuci njemu uspio sam da poboljsam svoje znanje u oblasti renderinga.

Osnova stana koju sam crtala za elemente projektovanja. East Dane Designer Men’s Fashion. Na ovom linku se moze naci opis svih komandi, za crtanje linija, krugova, elipsi Ne koristim bas cesto CAD pa mi se desava sa zaboravim odredjene komande i tad mi pomoc dobro dodje.

CADhr – Hrvatski CAD portal

Izdvojicu ovaj tutorial koji je posvecen ucenju jednostavnih 2d oblika kao sto su krug, kvardrat i pravougaonik: ComiXology Thousands of Digital Comics. Ovo je osnova za predmet elementi projektovanja Pored toga, i YouTube je dobar izvor!

You don’t need to download the software. Dobar je kako za pocetnike tako i za one kojima autocd potrebno usavrsavanje.

AUTOCAD MECHANICAL TOOLSET

Amazon Advertising Find, attract, and engage customers. Get more tips for successful downloading.

  ERVAND ABRAHAMIAN THE COUP PDF

Prilazem osnovu nadogradnje koju sam radila za arhitektonsku grafiku Smart mechanical engineering dimensions. Sve sto znam u autocad-u sto je dovoljno da se nacrta jednostavna osnova sam naucila sa klipova sa youtube-a tako da smatram da je ovo jedan od najboljih i najsigurnijih izvora za ucenje.

Autocad sam ucila i jos uvek ucim preko LYNDA tutoriala koje sam prebacila od drugarice, medjutimmislim da se mogu naci i na njihovom sajtu koji glasi http: Pomoglo mi je u crtanju osnova i preseka dupleksa: If you are a seller for this product, would you like to suggest updates through seller support?

Prilozeni tutorijal mi je pomogao da savladam neke osnovne stvari i otklonim probleme prilikom koriscenja AutoCAD-a. Ima raznih tutorijala za 2d i 3d programe Prilog je osnova stana radjena za arhitektonsku grafiku…. Na ovom primeru osnove stana sam naucio kako da do jednog resenja moze da se dodje na vise nacina i da uz malo razmisljanja moze da se konstruise skoro sve.

Uz pomoc snapova i ortho nacina crtanja lako se iscrtavaju ortogonalne linije nadogranje, a osnovne komande poput trim offset i extend mogu da se iskoriste za stepeniste ili neke serije linija koje se ponavljaju.

Od svih tutorijala koje sam gledala, najbolji su bili ovi http: Tj, nism uspeo mnogo sta da naucim: English Choose a language for shopping.

Edukovao sam se uglavnom preko multimedijalnih tutorijala kojih mogu da se download-uju sirom interneta. Prilazem sliku rendera vjezbe iz prirucnika,a uskoro cu okaciti i link za prirucnik,koji trenutno nisam u mogucnosti da pronadjem. Jedina mana je sto ne mozete imati pristup bas svakom ukoliko niste clan Moram priznati da sam se sa AutoCadom upoznala prvo preko knjiga, a tek onda preko sajtova i tutorijala ovakvog tipa Na youtube-u sam nasao dosta video tutoriala.

  ARSURAHMAN DOVA PDF

Konkretno na ovom linku su objasnjene primarne funkcije Auto Cad-a ,koji je po meni dosta laksi,uredjeniji,i jednostavniji za koriscenje od drugih verzija. You can then install the software without further Internet connection. Ovaj tutorijal mi je pomogao da savladam spajanje linija u polilinije, sto omogucava brze i lakse modifikovanje polilinije, i samim tim ubrzava rad. AmazonGlobal Ship Orders Internationally.

Iskreno da vam kazem nisam koristio nikakve resurse, samo dosadasnje znanje. Pomocu ovakvih sajtova i knjiga koje imam uspela sam da nacrtam osnovu i presek svog stana.

Prilazem moj poduzni presek nadogradnje za koji sam takodje koristila i program sketch up. Tako su nastali moja osnova i presek Amazon Drive Cloud storage from Amazon. Evo jedne osnove stana.

Document 3D CAD models. Svaka alatka koju koristimo je opisana na srpskom kao i ono sta ono omogucava. Uz ovaj sajt sa tutorial-ima sam naucila onosto znam iz AutoCAD-a i smatram da je jako koristan jer je u njemu sazeta velika kolicina tutorial-a iz razlicitih oblasti AutoCAD-a: Create dimensions autcad abbreviated dialog boxes.

Prilazem autoccad model pijace, radjen u Sketch Up-u, pomocu koga sam dosla do preseka koje sam obradila u Auto Cad-u. Create and save custom content. Run the install to start your trial.

Mogu se pronaci tutorijali za 3d max, mayu, photoshop, jedina mana je sto nisu svi besplatni vec se placa pretplata, ali su uglavnom svi mogu pronaci i na youtube-u. Are you a student or educator?

Subscribe US Now