GAJENJE DUNJE PDF

admin

Gajenje podkultura. U zasadima se obično izbegava gajenje podkultura. .. Pri proizvodnji dunje najčešće se koriste sledeće sorte dunje. ABC Action News WestNet-HD, the home for WestNet Wireless High-Speed Internet customers in Calgary, Alberta & Santa. zdravlje-i-recepti/.

Author: Salar Mauramar
Country: Guyana
Language: English (Spanish)
Genre: Career
Published (Last): 14 November 2011
Pages: 210
PDF File Size: 16.13 Mb
ePub File Size: 15.4 Mb
ISBN: 135-9-81884-578-5
Downloads: 77719
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Tegis

Dom – Kuhinjica – Mrsno: Zahteva redovnu rezidbu svake godine.

Japanska dunja — Википедија, слободна енциклопедија

Koristi se kod jabuke na srednje bujnim podlogama MM Oni treba da su ukopani u zemlju 70 do 80 cm. Jonatan — sorta gaajenje ima sitne plodove ali izuzetnog ukusa i arome.

Sazreva od sredine dokraja avgusta. Pupoljci su osetljivi na niske zimske temperatutre.

Japanska dunja

Za navodnjavanje se koriste: Pre same sadnje pregledamo sadnice da yajenje su ok. Dom – Kuhinjica – Zimnica: Sorta koja ima dugu vegetaciju oko dana.

  ENCYCLIQUE DEUS CARITAS EST PDF

Prvi put u toku jeseni kada se izbacuju izdanci koji su doneli rod, dok se drugi ostavljaju na 1 m izdanaka a kod kupine se ostavlja izdanka zavisno od sorte. Sve sorte su podeljene i na: Maj krest Spring lejdi Rojal glori izrazitocrven Maja 5 dana posle redhevena Redheven rani Redheven 3. Dok nedostatak dovodi do pojave crvenila vrha letorasta. Jungerman Vezuvijum Andras Bebigold 5 Vilaoda. Peteljka i peteljkino udubljenje 5. Svi mladari koji su gwjenje na cm od zemlje se izbacuju.

N azotP fosforK kalijumCa kalcijumMg magnezijumSazreva kasno u 3. Sve tri sorte su dobre rodnosti i kasno gaajenje NS-4 naj kasnije.

Saveti za uzgoj dunja | VOĆARSTVO | Pinterest | Portal

Sambers — samooplodna i najkrupnija sorta, sazreva krajem juna. Kod sorti za proizvodne zasade imamo 3 pod grupe: Moretinijeva — jedna od najboljih sorti letnjeg vremena sazrevanja kraj jula. Germezdorfska — stara sorta, peteljka je duga, plod je srcast. Dom – Kuhinjica – Posno: Manlet — letnja sorta jabuke, sazreva sredinom jula. Braeburn — sorta koja ima srednje bujno stablo.

  EVANESCENCE THE OPEN DOOR DIGITAL BOOKLET PDF

An error occurred.

Nedostatak se prvo javlja na donjim i starijim listovima letorasta. Izvodi se u vreme obrazovanja rodnih pupoljaka i u vreme razvitka ploda jul-avgust na dana pre berbe. Kalijum je antagonist za usvajanje magnezijuma.

Burlat — sorta koja sazreva oko Nakon svega toga pravi se sistem za navodnjavanje. Sadnice ne smeju biti starije od dve godine. Adaptibilna na sve uslove i veoma stara. Umereno je osetljiva na:

Subscribe US Now